Mancare sexy – 10 ingrediente afrodiziace
Ciocolata, vinul si stridiile, desigur, dar sunt mai multe decat ti-ai imagina pe aceasta lista. Poate ca si din acest motiv George Bernard Shaw a spus ca „Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare”.
Iata 10 tipuri de alimente cu efecte afrodiziace:
1. Anasonul – un afrodiziac foarte popular cu multe intrebuintari culinare. Se foloseste ca afrodiziac inca din vremea romanilor si a Greciei antice. Se cunosteau de atunci proprietatile speciale ale anasonului, oamenii folosindu-i semintele convinsi fiind ca amplifica dorinta.
2. Sparanghelul – poate conduce catre experiente foarte senzuale. Se serveste de cele mai multe ori dupa ce este fiert, spunandu-se despre el ca isi atinge potentialul maxim daca este consumat trei zile la rand.
3. Migdalele – simbol al fertilitatii de-a lungul mai multor ere. Se presupune ca aroma migdalelor induce pasiune femeilor. Puteti incerca sa serviti martipan (pasta de migdale) in forma de fructe, ca desert dupa cina.
4. Rucola – sau „racheta”. Semintele ei au fost mentionate ca afrodiziac in documente inca din primul secol al erei noastre. Este un ingredient care isi atinge potentialul maxim in combintie cu pastarnacul, bulbii de orhidee, fistic si seminte de pin. Frunzele de rucola se folosesc foarte des in salate si paste.
5. Busuiocul ( busuiocul dulce) – se spune despre el ca ar ajuta fertilitatea si ca ar creste intensitatea sexuala. Are de asemenea si proprietatea de a da o senzatie de bine atat organismului cat si mintii.
6. Caviar – ouale sturionului contin fosfor si un numar mare de vitamine. Pentru o experienta de neuitat, incercati caviar cu vodka.
7. Mierea – multe medicamente in vremea Egiptului antic aveau miere in compozitie, inclusiv cele pentru impotenta sau sterilitate. In perioada medievala, seducatorii foloseau o bautura fermentata numita „Mead”, obtinuta din miere. Se spune ca aceasta bautura avea darul de a „indulci” luna de miere.
8. Ciocolata – alimentul pe care aztecii il numeau „hrana zeilor”. Si nu este de mirare, pentru ca ciocolata contine substante chimice despre care se crede ca au efect asupra neurotransmitatorilor din creier. Ciocolata contine foarte mult antioxidant (enzime care ajuta la prevenirea cancerului), mai mult decat vinul rosu. Secretul pentru a da frau liber pasiunii este sa le folositi pe amandoua. Un pahar de Cabernet si putina ciocolata neagra constituie un rasfat cel putin eficient.
9. Stridiile – apar in scrieri ale romanilor care le atesta ca afrodiziace inca din al doilea secol al erei noastre. Sunt descrise de catre Juvenal ca fiind folosite de catre femeile „desfranate”, dupa ce consumau vin. Realitatea este ca stridiile sunt foarte hranitoare si bogate in proteine. Constituie o mancare sanatoasa si sunt bogate in fosfor, iod si zinc, elemente cunoscute pentru rolul lor in sanatatea sexula atat a barbatilor cat si a femeilor. Casanova, se pare, manca 50 de stridii crude in fiecare dimineata. Se pot consuma foarte bine in combinatie cu o sticla de Chardonnay.
10. Ceapa – considerata afrodiziac inca din vremuri preistorice. Este mentionata in mai multe texte hinduse care se refera la arta de a face dragoste si era folosita foarte des in acest sens si in Grecia antica. In zilele faraonilor Egiptului, preotilor celibatari le era interzis sa consume ceapa din cauza posibilitatii ca aceasta sa le influenteze psihicul si felul de a se comporta. In Franta, tinerilor casatoriti li se servea supa de ceapa in dimineata de dupa nunta pentru a le creste libidoul.
Text: Ionut Solescu
Sursa: sexcigarsbooze.com